A weboldalon cookie-kat használunk, a látogató élmény javításának érdekében!

Tájékoztató


1.2. A Szolgáltató központi ügyfélszolgálatának elérhetőségei (cím, telefonszám, egyéb elérhetőség, nyitvatartási idő) és annak a helynek, elérhetőségnek, internetes elérhetőségnek a megnevezése, ahol egyéb ügyfélszolgálatainak elérhetőségei naprakészen megismerhetők
cím: 2112 Veresegyház, Gyermekliget 1/b.
telefonszám: 06-20-981-1128
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
nyitvatartás: hétfő-péntek 9-14 óra
1.3. A Szolgáltató hibabejelentőjének elérhetőségei (cím, telefonszám, egyéb elérhetőség, nyitvatartási idő)
cím: 2112 Veresegyház, Gyermekliget 1/b.
telefonszám: 06-20-981-1128 (munkanapokon 9-14 között )
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
nyitvatartás: hétfő-péntek 9-14 óra

Tisztelt Érdeklődő!

 

A csatlakozás feltétele, hogy az Ön otthonában felszereljük a szükséges eszközöket, melyek a következők:

  • Kültéri antenna, antennakábellel.
  • Beltéri vevőeszköz (acces point).
  • Power Over Ethernet, ez biztosítja a beltéri vevőeszköz és számítógépe között a kapcsolatot.

 

Azzal, hogy Ön hozzájárul az eszközök felszereléséhez, vállalja, hogy szerződést köt cégünkkel és az Önnel elhelyezett eszközöket az esetleges szerződés megszűnés esetén sértetlenül visszaszolgáltatja!

 

Az eszközök felszerelésével kapcsolatban kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbiakat!

 

1. Az antenna felszerelése

 

-A szerelő elsősorban az Önnél meglévő tartószerkezetre helyezi el az antennát.

-Amennyiben az antenna elhelyezése ilyen módon nem megoldható, térítési díj ellenében a következő megoldásokat ajánljuk fel:

oEgyszerű, kereskedelemben kapható falra szerelhető antenna tartó felszerelését

oTetőn kinyúló egyenes tartó kialakítása maximum 2 méter horganyzott acélcső felhasználásával (nincs bontás)

-A fentiekről eltérő antennatartó kialakítása az ügyfél feladata (természetesen kérheti a szerelő segítségét!)

 

2. A beltéri egység (Access Point) elhelyezése

 

-A beltéri vevőt olyan módon kell fedett, védett helyen elhelyezni, hogy az a meglévő antennakábel segítéségével össze lehessen kapcsolni a felszerelt antennával (pl.: lakás, tetőtér, padlás). Fontos, hogy az eszközök megóvása érdekében a helység száraz legyen, ne ázzon be.

 

3. Kapcsolat kiépítése a beltéri egység es az Ön számítógépe között

 

-A beltéri egységet UTP kábel köti össze az Ön számítógépével. A Belépési díj –egyes díjcsomagoknál - maximum 10 méter kábelt, valamint 2 csatlakozó költségét tartalmazza. Amennyiben több kábelre van szüksége, azt a szerelőnek kell kifizetnie, amely 150 Ft/méter!

-Ezt a kábelt lengőkábelként helyezi el a szerelő. A belépési díj nem tartalmazza a csövezés, csatornázás költségét. Amennyiben erre igénye van, a szerelővel egyeztetett módon oldható meg.

-A beltéri egység elektromos táplálása történhet UTP kábelen keresztül is. Ennek megoldására van lehetőség a Power Over Ethernet adapterre.

-A szerelő aktiválja a kapcsolatot a beltéri egység és az Internet hálózat között.

-Az épületen belül megoldható a vezeték nélküli kapcsolat kiépítése, azonban ennek többletköltsége nem tartalmazza a belépési díj. Ennek mértékéről, illetve a lehetőségről kérjen tájékoztatást a szerelőtől.

 

4. A kiépített kapcsolat bemutatása

 

-A kapcsolat létrejöttét a szerelő a saját (tehát nem az Ön) számítógépén mutatja be Önnek. Jól beállított számítógép esetében természetesen az Ön számítógépén is működik a kapcsolat. Amennyiben nem így van, kérjük, vegye igénybe a szerelő, vagy egy informatikus segítségét.

-Ahhoz, hogy az Ön számítógépén is éljen a kapcsolat, szükségünk van az Ön számítógépének MAC azonosítójára. Amennyiben ezt nem tudja megállapítani, ebben a szerelő tud segíteni. Ez az azonosító adja meg, hogy melyik számítógép jogosult a kapcsolódni a hálózatra. Amennyiben a későbbiekben másik számítógépet szeretne használni, be kell jelentenie annak a MAC azonosítóját, hogy azt állítsuk be Önnek.

 

 

Fontos információk:

 

Az Önnél elhelyezett eszközök a cég tulajdonát képzik. Az Ön használatában addig lehetnek, amíg az Ön szerződése életben van.

Egyes estekben a telepítési díjat nem kell megfizetni, illetve csak csökkentett mértékben. Erről részletesen tájékozódhat a díjcsomagjainkat felsoroló lapon, illetve kollégáinktól.

iAgency
mikrotek
wifi